Black Jack Strategier

Blac Jack Strategier

Det finns mängder och åter mängder av olika black jack strategier att finna runt om på nätet men också i böcker. Något som också är populärt är moderna myter om personer som med vissa system lyckats vinna miljoner och åter miljoner av kronor genom vattentäta black jack strategier som hela tiden knäcker banken. Det är också svårt att ha missat den grupp av studenter på de amerikanska universiteten Harvard och Massachusetts Institute som från sjuttiotalet och framåt gick under smeknamnet ”MIT Blackjack team” vars uppgift var att komma fram till olika strategier i black jack. Målet för gruppen var att slå banken och historierna som skjutits ut från denna grupp är många. Rykten, drömhistorier, mardrömshistorier och myter har skapats med anledning av gruppen men faktum är att det är omöjligt att slå banken.

Den black jack strategi som i allmänhet ses som den bästa är att oavsett vilken hand du får veta vilket drag som kan ge dig högst chans till att vinna. Det är inte svårt att räkna ut vilket drag som är bäst eller ”minst dåligt” och därför finns vissa scheman över händer att hitta. Om man följer black jack strategin notoriskt utan att bryta den så kommer man upp till en 49,5% chans att vinna varje hand – men banken vinner fortfarande 0,5 procentenheter fler gånger vilket gör metoden till värdelös under lång sikt.

En blackjack strategi som kan ge en bra avkastning på kort sikt men inte på lång sikt är när man följer ett schema på bästa drag vid alla möjliga olika typer av händer man som spelare kan ha i förhållande till vad dealern har för hand. Genom att följa schemat så har man alltid 49,5% chans att vinna över banken. För att kunna uppnå en vinnande strategi på kort sikt så gör man så att man satsar en enhet pengar (tex. 10 kr) vid första given. Om man förlorar så dubblar man insatsen till nästa giv. Förlorar man ännu en gång så dubblar man insatsen igen osv. Varje gång man vinner en hand så börjar man om på att satsa en enhet. När man tycker att man vunnit tillräckligt mycket så kan man avsluta själva rundan. Anledningen till att denna black jack strategi inte är bra på lång sikt är för att man vid till exempel en miljon händer har vunnit 49,5% av dem vilket gör att man förlorat 50,5% av alla händer – något som innebär en monetär förlust. På kort sikt kan det bli allt mellan 100% vinster eller 100% förluster.

Comments are closed.