Det här med att spela Blackjack

Det här med att spela Black jack har gått åstad och blivit rena rama folknöjet. Jämfört med många andra spel som man kan spela på ett casino så seglar Blackjack på många sätt och vis i en egen fil. Det är nästan skrämmande hur stort det har blivit att spela Blackjack. Om man ger sig till att söka efter i vart fall någorlunda godtagbara orsaker och anledningar till hur det kan komma sig att det har blivit så stort att spela Black jack så får man ganska snabbt upp en lång rad med svar på den frågan. Vi ska ta och kika lite närmare på några av dessa orsaker i den här artikeln. Låt oss alltså göra en djupdykning i ämnet som vi rätt och slätt har valt att kalla ”Det här med att spela Blackjack.”

En av de allra främsta anledningarna till att det är så populärt som det är att spela Blackjack är att spelets regler är så oerhört lätta att lära sig. Det krävs inga som helst djuplodande förkunskaper för att man ska kunna slå sig ner vid ett spelbord och börja spela Blackjack. Du lär dig hela regelverket på ett litet kick. I korthet går spelet ut på att man spelar mot dealern och att man med hjälp av de kort man har på hand ska komma närmare den totala summan 21 än vad dealern gör, dock utan att hamna över 21. Skulle det senare inträffa så blir man ”tjock” och har därmed förlorat. Detta är i korthet vad det här med att spela Blackjack går ut på.

Du spelar alltså mot dealern och inte – som många kanske tror – mot de andra spelarna som sitter runt bordet och deltar i spelet. Detta förenklar spelet ganska betydligt på så sätt att du bara har en motståndare – inte flera – vilket öppnar upp fler möjligheter för dig som spelare att skaffa dig egna fördelar i spelet. Ett av många sätt att göra det på är att räkna korten. Detta lilla knep har blivit känt för många, inte minst genom filmen 21 som handlar om en grupp studenter under ledning av en professor som utarbetar en strategi för Blackjack som går ut på att räkna korten och på så sätt vinna enorma summor pengar i spelet. Men för att lyckas med att räkna korten så måste det till extremt mycket tid av träning och man måste även vara duktig i huvudräkning samt väldigt snabb i tanken. Förutom ett utvecklat sinne för matematik så måste man även vara bra på att hålla många siffror i huvudet samtidigt och det gäller att hålla koncentrationen uppe hela tiden som spelet pågår.

Att spela Blackjack är alltså något som kräver sin man eller kvinna, i vart fall om man ska bli duktig på det här med att spela Blackjack. De spelare som ägnar sig åt att spela Blackjack mer eller mindre på heltid lägger ner oerhört många timmar av både träning och minutiös förberedelse på att hela tiden utvecklas som spelare. Men om man lär sig att behärska en vinnande teknik i Blackjack så har man per automatik mycket igen.

This entry was posted in artiklar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.