Lär dig blackjack regler

En av de allra bästa grejerna med black jack är stt det är ett spel med mycket enkla regler. Det tar egentligen inte många minuter att lära sig blackjack och dess regler och det är detta nästan barnsligt enkla utgångsläge som gör att de stora skarorna av spelare dras till blackjack likt flugor till en sockerbit. Men glöm för all del inte bort att även om det går fort att lära sig hur man spelar blackjack så tar det desto längre tid att bli en så pass skicklig spelare att man kan börja vinna de där riktigt stora pengarna. Du måste träna, träna, träna och träna ännu mer för att på sikt bli en bra blackjackspelare. All vår början bliver svår, som ett ordspråk lyder. Men om du är beredd på att ge detta spel lite tid och lära dig alla blackjack regler från grunden så kommer du med all säkerhet på sikt att bli riktigt skicklig på att spela blackjack.

Blackjack går i korthet ut på att du ska få en högre hand än dealern men inte högre än 21. Skulle du få 22 eller högre så blir du med ett spelaruttryck ”fet” och förlorar. Själva spelet börjar med att alla spelarna som deltar i spelet runt bordet gör sina bets. Först därefter delas korten ut av dealern som ger två kort till var och en samt till sig själv. Spelarna får sin kort med siffran på kortet vänt uppåt medan dealern bara får ett kort rättvänt och det andra ”mörkt.” Den spelare som sitter till vänster om dealern börjar med att välja ”hit” eller ”stand”, det vill säga om han eller hon vill ha ytterligare ett kort eller sitta nöjd. Sedan går turen till nästa spelare som gör sina val och när man har gått laget runt så är det till sist dealerns tur att vända upp sitt mörka kort och välja hit eller stand. När detta är gjort så är det dags att utse vem som har vunnit.

För att vinna i blackjack så får du som allra mest hamna på 21. Skulle du få 22 eller mer så har du förlorat. Men du måste även ha en bättre hand än dealern för att kunna kamma hem potten. Om du och dealern skulle hamna lika och ingen vinner så kallas detta för ”push”. Om dealern har en högre hand än dig men inte mer än 21 så har banken vunnit.

Blackjack regler är alltså väldigt enkla att förstå och det går oerhört snabbt att lära sig dem även om det tar lång tid att bli en riktigt bra spelare. 21 är alltid den ultimata handen och du kan få den redan i den allra första given. Skulle du få 21 redan på dina två första kort så innebär detta att du redan där och då kan kamma hem hela 150 procent av din insats. Inte helt dumt, alltså. Kan du dessutom lära dig att räkna kort så ökar dina chanser ännu mer.

This entry was posted in artiklar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.